Zet een streep door discriminatie

Gemeenten en organisaties zetten een streep door discriminatie

In iedere gemeente moeten burgers terecht kunnen met klachten over discriminatie. De meeste gemeenten hebben hiervoor een antidiscriminatiebureau opgericht.

Daarnaast heeft een aantal gemeenten een actie op touw gezet. Zij zetten met hun inwoners een streep door discriminatie:

Van 15 tot 21 maart 2016 stonden er borden door de gemeente verspreid met deze tekst. Inwoners werden gestimuleerd en uitgenodigd om de stift te pakken en ook een streep door discriminatie te zetten. Bekijk de video.

​In de gemeente Moerdijk werden basketbalclinics voor kinderen uit groep 8 georganiseerd. Zij leerden hierdoor dat samenwerken belangrijk is. En dat dat alleen kan zonder anderen buiten te sluiten of te discrimeren. Bekijk de video over de basketbalclinic in Moerdijk.

Op dinsdag 10 november 2015 trok het college van b&w, de Antidiscriminatievoorziening en diverse onderwijsinstellingen in Weert een streep door discriminatie op een groot bord. Het bord bleef daarna een week in het stadhuis van Weert staan. Bezoekers die de campagne onderstreepten, konden gedurende die week hun naam op het bord schrijven. Bekijk de video over de anti-discriminatie-actie in Weert.

Organisaties zetten een streep door discriminatie

logo cvv

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Lees hoe CCV met andere partijen zoals politie en horeca discriminatie aanpakt.

De Respect Education Foundation (REF) zet zich in voor een samenleving zonder pesten en zonder discriminatie. Lees hoe REF met jongeren een streep door discriminatie zet.

AB werkt

Lees hoe uitzendbureau AB discriminatie aanpakt bij werving en selectie.

Bekijk hier de TED Talk van Eva Westerhoff. Zij vertelt in gebarentaal een inspirerend verhaal over toegankelijkheid en inclusie.

Stadspodium Utrecht organiseerde op 11 april 2018 het Podiumgesprek ‘Een streep door discriminatie’. Lees hier het verslag van de bijeenkomst.

De Stichting 21 Maart Gouda en verschillende Goudse sportorganisaties zetten op 18 maart 2017 hun streep door discriminatie.

Staat je gemeente of organisatie er niet bij?

Gemeenten en organisaties die ook genoemd willen worden, kunnen dat via de contactpagina aangeven. Wij voegen de gemeente of organisatie graag toe.