Campagne tegen discriminatie in het voetbal

De KNVB en het Nederlandse voetbal laten zien dat zij discriminatie in Nederland niet tolereren. Voetbal zet een streep door discriminatie.

Campagne tegen discriminatie in het voetbal

(Zwart-witbeelden. Danny Blind en Kees Jansma lopen over een voetbalveld. Een jongen houdt een wapperende rode vlag vast. Danny Blind haalt papieren van een rood klembord af en legt het bord daarna op het veld neer.)

BEKLEMMENDE MUZIEK

(Een donker en een blank meisje in voetbaltenue trekken hun rode sokken uit. Twee scheidsrechters leggen allebei een rode kaart op het gras.)

(Kees Jansma voegt een trui aan de verzameling rode spullen toe en vier andere mannen leggen er rode scheenbeschermers, een rood voetbalshirt, een rode voetbal en rode keepershandschoenen bij.)

DE BEKLEMMENDE MUZIEK SPEELT VERDER

(Zaid el Morabiti van het Nederlands zaalvoetbalteam maakt z'n rode aanvoerdersband los. Een man trekt een rood colbertje uit. Het blijkt Wilfred Genee te zijn. Hij legt z'n jasje neer.)

(Twee mannen met een beperking lopen samen over het veld. Michael van Praag doet z'n rode stropdas af en legt die op het gras. Een verzorger zet er een tas bij en twee voetballers, een supporter en een grensrechter maken met onder andere een sjaal de streep rode spullen compleet.)

VOICE-OVER: Voetbal is van ons allemaal.
Laten we dát zo houden.
Zet een streep door discriminatie.

(Beeldtekst: Zet een streep door discriminatie op knvb.nl/discriminatie.)

DE BEKLEMMENDE MUZIEK EBT WEG