Zet een streep door discriminatie

Tool startbijeenkomst Aanpak Stagediscriminatie

Kennisplatform Integratie & Samenleving deed onderzoek naar discriminatie bij stages in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Het blijkt dat mbo-studenten met een migrantenachtergrond vaak meer moeite hebben om een stageplaats te vinden.

Problemen bij vinden van stages

Stagebegeleiders worstelen nogal eens met discriminerende verzoeken van bedrijven en weinig scholen hebben hiervoor een beleid. Terwijl scholen juist veel kunnen doen om discriminatie tegen te gaan. Het loont daarom ook op jouw school een werkende aanpak tegen stagediscriminatie te ontwikkelen.

Aanpak stagediscriminatie ontwikkelen

Voor ondersteuning bij de aanpak van stagediscriminatie kun je de onderzoekers van het Kennisplatform Integratie & Samenleving inschakelen. Zij komen op aanvraag op jouw Startbijeenkomst Aanpak Stageddiscriminatie. Zij delen de onderzoeksresultaten met de deelnemers en bespreken herkenbare dilemma’s. Gaandeweg kom je erachter wat er op jouw school gedaan kan worden tegen en ter voorkoming van stagediscriminatie.

Onderwerpen van de startbijeenkomst

In de startbijeenkomsten aanpak stagediscriminatie komen deze onderwerpen aan bod:

  • toelichten van feiten en cijfers uit het onderzoek naar stagediscriminatie in het mbo;
  • bespreken van herkenbare dilemma’s;
  • bepalen wat er actief op jouw school tegen stagediscriminatie kan worden gedaan.

Startbijeenkomst organiseren

Wil jij ook een Startbijeenkomst Aanpak Stagediscriminatie onder leiding van Kennisplatform Integratie & Samenleving op jouw school? Mail naar Team Aanpak Jeugdwerkloosheid.

Meer tools voor aanpak stagediscriminatie

Er zijn nog meer manieren om iets te doen tegen stagediscriminatie. Lees verder op deze pagina’s: