Tool oriënterende bedrijfsbezoeken
Om een stageplaats te bemachtigen, moeten jongeren met een migrantenachtergrond vaker solliciteren dan autochtone jongeren. Maar heeft de jongere met een migrantenachtergrond eenmaal een stage? Dan heeft hij een even grote kans op een werkaanbod. Het blijkt dus dat het veel verschil maakt als de werkgever de jongere leert kennen als werknemer. Oftewel: onbekend maakt onbemind.
Negatieve beeldvorming bijsturen
Veel scholen zetten oriënterende bedrijfsbezoeken al in vanuit loopbaanleren. Samen met SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) en MBO Diensten willen wij aansluiten op deze aanpak. We willen deze zo aanscherpen dat het ook ingezet kan worden om negatieve beeldvorming te overbruggen. Tijdens een bedrijfsbezoek leren werkgevers en studenten elkaar kennen. En kan de student laten zien wie hij is en wat hij kan.
Bedrijfsbezoek organiseren
Wil je op school ook oriënterende bedrijfsbezoeken organiseren die negatieve beeldvorming overbruggen? Mail voor de mogelijkheden naar Team Aanpak Jeugdwerkloosheid.
Meer tools voor aanpak stagediscriminatie
Er zijn nog meer manieren om iets te doen tegen stagediscriminatie. Lees verder op deze pagina’s:
- training antidiscriminatie;
- mentoring door medestudenten;
- startbijeenkomst Aanpak Stagediscriminatie;
- brochure Wat te doen bij een discriminerend verzoek.
Documenten
-
Brochure Wat te doen bij een discriminerend verzoek
Wanneer is een verzoek van een stagebedrijf discriminerend, en hoe ga je daar als stagecoördinator mee om? Lastige vragen waar je ...
-
Poster voor onderwijs tegen stagediscriminatie
Er zijn 3 posters tegen stagediscriminatie gemaakt. Verspreid deze poster(s) onder je onderwijscollega’s. Je kunt hem versturen ...