Meedoen in de samenleving met een handicap

In Nederland vinden we dat iedereen moet kunnen meedoen aan onze samenleving. Maar dat is  helaas niet altijd het geval. Mensen met een handicap lopen regelmatig letterlijk en figuurlijk tegen obstakels aan. In ons land hebben ruim 2 miljoen mensen één of meer handicaps. Ze zijn slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of een psychische of psychiatrische aandoening.

Meedoen met handicap is nog niet vanzelfsprekend

Door hun handicap  is werken, sporten, boodschappen doen en een terrasje pakken niet vanzelfsprekend. Omdat de winkel niet toegankelijk is met een rolstoel. Of omdat ze een website niet kunnen lezen of de gesproken teksten op het internet niet kunnen horen. Of omdat ze niet serieus worden genomen. Bijvoorbeeld als een  ober hen niet aanspreekt, maar de begeleider.

Tips om mensen met een beperking te helpen

Hoe we daar met zijn allen aan kunnen werken, lees je op deze site. Er staan tips op over hoe je lichamelijke én sociale drempels kunt voorkomen of wegnemen. En je kunt adviezen lezen van mensen met een handicap. Dat zijn (van links naar rechts): Eva, Derk, Helma, Leroy, Lonneke en Thomas.