Voetbal zet een streep door discriminatie

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans willen gewoon genieten van een potje voetballen. Of een mooie wedstrijd bezoeken. Je huidskleur, religie of seksuele voorkeur doet er niet toe. Voetbal is van iedereen en voor iedereen.

Geen discriminatie in het voetbal

Er zijn 7 miljoen voetballiefhebbers in Nederland. Een uniek verbindend netwerk van mensen met verschillende achtergronden. Ze hebben allemaal 1 passie: voetbal. Maar voetbal is een onderdeel van de maatschappij. Daarom heeft voetbal soms te maken met maatschappelijke spanningen. Zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal. KNVB, Eredivisie en Jupiler League vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom blijft voelen in het voetbal. Ongeacht huidskleur, religie of seksuele voorkeur.

Campagne is initiatief van het hele voetbal

Samen met voetbalfans, spelers, clubs en de overheid voeren KNVB, Eredivisie en Jupiler League de campagne ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie’.

Een boodschap aan alle voetballiefhebbers die het zat zijn om verbonden te worden met kwetsende en discriminerende acties in het voetbal. De hele voetbalwereld spreekt zicht uit en zet een streep door discriminatie.

Aftrap campagne samen met staatssecretaris Van Rijn

Op woensdag 14 december 2016 is de campagne samen als 1 voetballand afgetrapt. Dit gebeurde voor de start van de bekerwedstrijd Feyenoord – ADO Den Haag. Samen met de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Martin van Rijn.

Zo wordt de campagne van de Rijksoverheid (zet een streep door discriminatie) en voetbal aan elkaar gekoppeld. Zo geven overheid en de voetbalwereld een eensgezinde positieve en krachtige boodschap: voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie.

Wat kan jij doen?

Laat zien dat jij tegen discriminatie in het voetbal bent.

Zet zelf ook een streep door discriminatie

Ga naar knvb.nl/discriminatie en zet ook online een streep door discriminatie. #zeteenstreep. Daar loopt sinds woensdag 14 december 2016 de teller die bijhoudt hoeveel mensen dat gedaan hebben.

Verschillende clubmensen uit de Eredivisie en Jupiler League roepen alle voetballiefhebbers in een videoboodschap op om ook een streep door discriminatie te zetten.

 
Maak een streepselfie met je team

Voetbal is van iedereen. Maak dit weekend een #streepselfie met je team. En spreek je zo uit tegen discriminatie. KNVB, Eredivisie en Jupiler League roepen alle voetbalteams in het amateurvoetbal op om dat te doen. En deel de streepselfie online op Twitter en Facebook @KNVB!