CCV Zet een Streep door Discriminatie

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) werkt aan een veilig en leefbaar Nederland. Het motto is dan ook: veiligheid maken we samen. Het CCV heeft daarom de bijeenkomst ‘Beleef de trends in veilig uitgaan’ georganiseerd (december 2017). Onderwerp van deze bijeenkomst was een veilig uitgaansklimaat en tegengaan van discriminatie. Samenwerking is daarbij onmisbaar.

Bijeenkomst over veilig uitgaan

In het hart van het Amsterdamse uitgaansleven kwamen in Pathé Tuschinski diverse betrokken partijen bijeen. Zo waren tientallen gemeenten en politiefunctionarissen vanuit het hele land aanwezig. Maar ook deelnemers vanuit de horeca, horecabeveiliging, adviesbureaus en landelijke overheid. Zij bespraken de laatste landelijke en lokale trends in veilig uitgaan.

De aanwezigen werden bijgepraat over de laatste trends en ontwikkelingen zoals:

  • bodycams;
  • de collectieve horecaontzegging;
  • de UIT-aanpak van de horecateams van de Nationale Politie.

Tegengaan van discriminatie in horeca

Ook horecadiscriminatie was een onderdeel van het programma. In dit verband werd de campagne Zet een Streep door Discriminatie betrokken. Daarbij werd verwezen naar de toolkit van Zet een streep door Discriminatie. Met de materialen uit de toolkit kunt u laten zien dat u zich als horecaonderneming inzet tegen discriminatie. Bijvoorbeeld door een poster of social media posts.
 

Logo CCV totaal